- Monosaccharide
- Enkelvoudige suikers met vijf of zes C-atomen, zoals glucose en fructose
- Disaccharide
- Tweevoudige suikers, zoals maltose en sucrose
- Polysaccharide
- Meervoudige suikers, zoals zetmeel en glycogeen
- Primaire structuur
- Volgorde van aminozuren in een eiwit
- Secundaire structuur
- Structuren zoals alpha helix of beta sheets in een eiwit
- Tertiaire structuur
- Geheel van alpha helixen en andere vormen in een eiwit
- Kwartaire structuur
- Meerdere aminozuurketens die samen een eiwit vormen
- Aminozuur
- Bevat een aminogroep en een zuurgroep, bouwsteen van eiwitten
- Peptidebinding
- Koppeling van aminozuren onder afsplitsing van water
- Vetten
- Opgebouwd uit glycerol en drie vetsuren
- Verzadigde vetten
- Vetten zonder knik in de koolstofketen
- Onverzadigde vetten
- Vetten met knik in de koolstofketen door dubbele bindingen
- Fosfolipiden
- Vetten met een fosforzuur, vormen celmembranen