Unit 3.1 LET'S EAT

Unit 3.1 LET'S EAT

Woorden in deze lijst (65)

ailment
kwaal
apricot
abrikoos
basil
basilicum
beetroot
biet
bend over backwards
zich in bochten wringen
bland/tasteless
vlak/smakeloos
buzzy
gezellig druk
capers
kappertjes
chewy
taai
chinking noise/clink
rinkelend geluid/gerinkel
clam
mossel
clove of garlic
knoflookteen
cod
kabeljauw
coriander
koriander
cringe (at sth)
ineenkrimpen (bij iets)
crunch
geknerp
cutlery
bestek
dietary requirements
dieeteisen
drop of (lemon juice)
druppel (citroensap)
eat sth up
iets opeten
fine dining
haute cuisine
freshness
frisheid
full-on
volledig
fussy eater
kieskeurige eter
glutinous
kleverig
good manners
goede manieren
goose
gans
have a fit
een rolling krijgen
hum
gezoem
hushed
gedempt
kidneys
nieren
knob of (butter)
klontje (boter)
leek
prei
legitimate
legitiem
lick
likken
liver
lever
lobster
kreeft
lump of (cheese)
stuk (kaas)
nutmeg
nootmuskaat
okra
okra
overbearing
arrogant
overcooked
te gaar
oyster
oester
paprika
paprikapoeder
parsley
peterselie
perfumed
geurig
pinch of (salt)
korreltje (zout)
pop
knallen
saffron
saffraan
salt pot
zoutpot
sb’s pet hate
iemands ergernis
shellfish
schaal- en schelpdieren
sip of (water)
slokje (water)
sizzle
sissen
slimy
slijmerig
smoked mackerel
gerookte makreel
spoonful of (honey)
lepel (honing)
sprig of (parsley)
takje (peterselie)
starched tablecloth
gesteven tafellaken
stick of (celery)
stengel (selderij)
take sth over
iets overnemen
tidiness/untidiness
netheid/wanorde
veal
kalfsvlees
venison
hertenvlees
yuck!
bah!