Frans - LIBRE SERVICE 4e - 6 VWO - ÉCOUTER & REGARDER - LEÇON 5
Woorden in deze lijst (36)
Origineel
- la commande
- de bestelling
- l’oignon (m)
- de ui
- à feu moyen
- op matig vuur
- la cuisson
- de bereiding/het koken
- l’amateur (m)
- de liefhebber
- brûler
- branden/verbranden
- la chaîne
- de keten
- l’os (m)
- het bot
- souriez !
- glimlachen!
- le vinaigre
- de azijn
- le porc
- het varken/het varkensvlees
- s’occuper de
- zich bezighouden met
- arroser
- overgieten
- le poulet
- de kip (het vlees)
- l’étoile (f)
- de ster
- la saveur
- de smaak
- le poivre
- de peper
- l’escalope (f)
- de schnitzel
- la marmite
- de stoofpan
- faire cuire
- bakken
- la marchandise
- de koopwaar
- la poule
- de kip (het dier)
- obtenir
- verkrijgen
- l’enseignant
- de leraar/docent
- le lard
- het spek
- l’orthographe (f)
- de spelling
- le lapin
- het konijn
- dresser
- opmaken/opzetten
- estimer
- van mening zijn/schatten
- le plat
- het gerecht
- la galette bretonne
- hartige pannenkoek
- l’escargot (m)
- de slak
- la ratatouille
- gerecht met o.a. courgette en aubergine
- le cassoulet
- ragout met o.a. witte bonen en vlees
- la quiche lorraine
- hartige taart met o.a. spekjes
- le foie gras
- de ganzenleverpaté