Frans - LIBRE SERVICE 4e - 6 VWO - ÉCOUTER & REGARDER - LEÇON 5

Frans - LIBRE SERVICE 4e - 6 VWO - ÉCOUTER & REGARDER - LEÇON 5

Woorden in deze lijst (36)

la commande
de bestelling
l’oignon (m)
de ui
à feu moyen
op matig vuur
la cuisson
de bereiding/het koken
l’amateur (m)
de liefhebber
brûler
branden/verbranden
la chaîne
de keten
l’os (m)
het bot
souriez !
glimlachen!
le vinaigre
de azijn
le porc
het varken/het varkensvlees
s’occuper de
zich bezighouden met
arroser
overgieten
le poulet
de kip (het vlees)
l’étoile (f)
de ster
la saveur
de smaak
le poivre
de peper
l’escalope (f)
de schnitzel
la marmite
de stoofpan
faire cuire
bakken
la marchandise
de koopwaar
la poule
de kip (het dier)
obtenir
verkrijgen
l’enseignant
de leraar/docent
le lard
het spek
l’orthographe (f)
de spelling
le lapin
het konijn
dresser
opmaken/opzetten
estimer
van mening zijn/schatten
le plat
het gerecht
la galette bretonne
hartige pannenkoek
l’escargot (m)
de slak
la ratatouille
gerecht met o.a. courgette en aubergine
le cassoulet
ragout met o.a. witte bonen en vlees
la quiche lorraine
hartige taart met o.a. spekjes
le foie gras
de ganzenleverpaté
Hoi Gast!