BvJ - 4 vmbo-k (8.0) deel a - Voeding en vertering - Enzymen

BvJ - 4 vmbo-k (8.0) deel a - Voeding en vertering - Enzymen

Woorden in deze lijst (10)

conserveermiddel
Stof die een voedingsmiddel langer houdbaar maakt.
conserveren
Voedsel langer houdbaar maken.
enzym
Eiwit dat reacties versnelt zonder zelf te worden verbruikt.
enzymactiviteit
Snelheid waarmee een enzym een reactie versnelt.
optimumkromme
Diagram van de enzymactiviteit met een minimum, een optimum en een maximum.
optimumtemperatuur
Temperatuur waarbij de enzymactiviteit optimaal (het snelst) is.
pasteuriseren
Een product gedurende korte tijd verhitten tot 72 °C.
steriliseren
Een product verhitten tot 130–140 °C.
voedselinfectie
Besmetting door ziekmakende bacteriën of schimmels in het voedsel.
voedselvergiftiging
Vergiftiging door giftige stoffen in het voedsel, die vrijkomen bij de afbraak door bacteriën en schimmels.
Hoi Gast!